top of page

STÁJ NORTON MOTORCYCLES ZAPSALA JOHNA MCGUINNESSE NA ISLE OF MAN TT RACES 2018

Aktualizováno: 1. 3. 2018

23 násobný vítěz TT závodů John McGuinness se přihlásil k jízdě pod továrním týmem Norton v závodech RST Superbike a PokerStars Senior TT Races na závodech Isle of Man TT Races 2018, s podporou Monster Energy.



McGuinness se připojí k britskému šampionovi ze Superbike (2015) Joshi Brookesovi. Vznikne tak silná závodnická dvojka, která opře svoje schopnosti a zkušenosti o nejnovější stroje Norton se specifikací 'SG7', odvozených od vlajkové lodi V4 RR.


McGuinness vyhrál v roce 2015 závod třídy Superbike, zvítězil na PokerStars Senior TT, ve kterém překonal rekord etapy 132.701, který zůstává jeho nejlepším výkonem na okruhu Mountain Course. Na pódiu stál jak v roce 2016 při RST Superbike, tak při PokerStars Senior TT, ale minulý ročník závodů TT vynechal kvůli vážným zraněním, která utržil při North West 200 závodu, ze kterých se stále zotavuje. Očekává však, že se vrátí k plné kondici včas na svůj debut v TT s Nortonem letos v červnu.


McGuinness se těší pozoruhodné kariéře a je v hodnocení přímých vítězstvích v TT hned druhým za Joeym Dunlopem a je správně považován za jednoho z nejúspěšnějších TT závodníků. V kariéře, která překlenula více než dvacet let zkušeností, se poprvé hlásil k silničním závodům světa v roce 1996, kde skončil nejlépe umístěným nováčkem ve třídě 250cc a jeho jméno se od té doby stalo synonymem pro horský okruh Manových ostrovů.


Stál na pódiu závodu Isle of the Man TT rekordně 46krát ze 78 závodů a je dle vlastních slov je přesvědčen, že další úspěch je hned za rohem, když se nyní spojil s touto ikonickou britskou značkou.


Zprávy o připojení se ke stáji Norton John McGuinness komentoval takto:

“Nechtěl jsem ukončit svou kariéru kvůli zranění, ale pravda je, že jsem donedávna nevěděl, jestli se budu moci vrátit, protože jsem netušil, jak moc budu opět fit. Právě teď se mi zdravotně daří dobře. Cítím se mnohem lépe a moje hlava mi říká, že správný čas nadešel. Plánem je dostat externí fixační klec z nohy do konce tohoto měsíce a po tom můžeme začít pracovat na tom, abychom připravili motorku na testovací jízdy.”

"Jsem rozhodně připraven na změnu stáje. Potřeboval jsem injekci nadšení a našel jsem ji s Nortonem. Od prvního okamžiku, kdy jsem se setkal se Stuartem (Garnerem), tam byla atmosféra a vášeň. Sledoval jsem osobně, když Steve Hislop vyhrál TT na Norton v roce 1992 a bylo to úžasné. Všichni si to pamatují! Nemůžeme se ale jen nechat unést, bude to velká práce, ale sledoval jsem mnoho videí na YouTube s Norton motocyklem v akci, pozoroval jsem náš závoďák na trati v loňském roce a je to jednoznačně velmi rychlá a schopná motorka. A můžu vám s klidem říct, že tam venku jsou o mnoho horší motocykly, takže není důvod, proč bychom neměli uspět, když nám hvězdy přejí."


Generální ředitel společnosti Norton Motorcycles Stuart Garner dodal:


"S Johnem jsme o tom jednali rok nebo déle, je to talent. Je to muž zrozen pro TT, nejen díky zkušenostem, výsledky a rodokmenem. Máme ambice vyhrát TT a pokračovat v rozvoji opravdu silného týmu v nadcházejících letech. Na Johna jsme čekali dlouhou dobu."


"Získat Johna do týmu Norton s jeho zkušenostmi a znalostmi byl báječný počin. Stáj Norton využije veškeré příležitosti, aby se John zapojil do všech aspektů spojených s naším motocyklem - je pro Nortona obrovským přínosem. Každý v továrně je nadšen, je to docela zvláštní a příjemná atmosféra. Všichni se těšíme na závod TT, ale nenastavili jsme žádné cíle a nic nepředvídáme. Uvedení Johna McGuinesse do stáje Norton je počin snů, ale je nutné chápat, že i tak jsou všechny výsledky v TT vždy velice těžce dosažitelné, bez ohledu na vaše jméno."


bottom of page