top of page

Norton přichází na český trh!

Norton expanduje nyní do České republiky pod křídly českého prodejce motocyklů společnosti Showroom MR43, která se přidala mezi oficiální distributory anglické tovární značky exkluzivních motocyklů.





Společnost Showroom MR43 je počinem moravského podnikatele Martina Riga, který byl v minulosti i úspěšným motocyklovým závodníkem závodícím pod číslem 43. Odtud obchodní název MR43.


Ve spolupráci se společností Gladio marketing jsme spustili výrobu webových stránek www.nortonmotorcycles.cz

Ve spolupráci se společností Gladio marketing jsme spustili výrobu webových stránek www.nortonmotorcycles.cz


V roce 2018 vstupuje značka Norton motorcycles ® konečně na středoevropský trh aby mnoha zákazníkům nabídla motocykly, které si získávají srdce motocyklových fanoušků po celém světě. Pro rodinu motocyklů Norton tím začala další etapa rozvoje.


Generální ředitel Norton motorcycles Stuart Garner se o značce vyjádřil takto:

“Norton již dlouho zaujímá unikátní místo v celosvětové motocyklové historii. Stále se inspirujeme v minulosti a zároveň již vytváříme moderní výrazný odkaz pro budoucnost. Na níže uvedené časové ose se potěšte podrobnější historií naší značky. ”

Vše, každý aspekt motocyklů Norton se odehrává v moderním komplexu budov Hastings House nedaleko od starobylého sídla Donington Hall: od výzkumu a vývoje, výroby součástek pomocí CNC technologie, stavby, testování až po prodej. Hasting House je továrna o ploše 4200 m2, s kancelářemi, kde se tvoří design motocyklů, s výrobními prostorami a s našimi výjimečnými, nadšenými a talentovanými techniky a konstruktéry. 


Domov společnosti Norton Motorcycles: Donington Hall. Na svůj nový domov jsme velmi pyšní. Je výborně umístěn a je to krásné místo, kde s potěšením vidíme i naše zákazníky a dealery.



Historie?


V roce 1898 James Lansdowne Norton, všem známý jako "Pa", neboli "Táta". Založil společnost Norton – výrobce "rámů a dílů pro dvoukolové odvětví".

Rokem 1902 začala výroba prvních motocyklů Norton, tehdy ještě s francouzskými a švýcarskými motory. V roce 1907 vyhrál Rem Fowler na motocyklu Norton závod Isle of Man TT Race v kategorii dvouválců – tím byly položeny základy silné vítězné tradice. Úspěch v úplně prvním ročníku Isle of Man TT Race, následovaný vítězstvím v Brooklands a v dalších evropských závodech, pomohl získat motocyklům Norton reputaci vynikajícího stavitele silničních a závodních motocyklů.


Rok 1908 a svět spatřil první motocykl s motorem Norton. Jednalo se o jednoválec s postranními ventily. A od roku 1909 se motocykly Norton prodávaly v luxusním a slavném londýnském obchodním domě Harrods!


V roce 2008 se Norton přesunul do svého současného sídla v Donington Park a v roce 2009 dosáhl Norton se svým generálním ředitelem Stuartem Garnerem v sedle motocyklu NRV588  nového světového rychlostního rekordu pro motocykly poháněné Wankelovým motorem: impozantních 278 km/h.


V roce 2010 se dostává na trh první Commando 961 SE a díky jeho úspěchu se Norton Motorcycles vrací k sériové výrobě motocyklů.



V roce 2012 se Norton opět účastnil Isle of Man TT Race s motocyklem SG1 a po slibných výsledcích v letech 2013 a 2015 vypadá i rok 2018 a dlouhodobý výhled pro tuto ikonickou značku velmi příznivě.


Motocyklová značka Norton chystá pro letošek nejen závodnický comeback, ale hodlá rozšířit svoji působnost o další země střední Evropy jakou je právě Česká republika.


Náš tým Showroom MR43 je patřičně hrdý, že může být nejen partnerem této úžasné exkluzivní značky motocyklů, ale že může nabídnout tyto skvělé motocykly i české veřejnosti, našim českým zákazníkům!


bottom of page