top of page

Nová řada Atlas Nomad & Ranger v ČR



Společnost Norton expandovala celkem nedávno i do České republiky pod křídly českého prodejce motocyklů společnosti Showroom MR43, která se přidala mezi oficiální distributory anglické tovární značky exkluzivních motocyklů.

Spolupráce společnosti Norton motorcycles & Showroom MR43 je dalším počinem úspěšného podnikatele z Moravy Martina Riga, který byl v minulosti také úspěšným motocyklovým závodníkem jezdícím pod číslem 43, které dalo název naší značce.

Po úspěšném vstupu na trh jsme pro vás připravili novou řadu motocyklů Norton modelové řady Atlas, typ Nomad a Ranger.


Model Atlas představuje řadový dvouválcový motor o objemu 650ccm s výkonem 84 koní. Motor 650 je odvozen od mocného motoru Norton V4 1200ccm. Atlas je navržen a vyroben jako užitečný scrambler, ale zároveň i jako praktický motocykl pro každý den. Stejně jako všechny motocykly Norton je Atlas ručně vyráběn v Británii v továrně v Donington Hall.


Model Nomad byl navržen, vyvinut a vyroben na pozemcích Nortonu v Donington Hall. Představuje řadový dvouválec o objemu 650ccm s úhlem zapalování po 270° a řetězem ovládaný dvou ventilový rozvod s výkonem 84 koní. Díky sedlu ve výšce 824 mm nad zemí a 18” přednímu kolu Vám dává opravdu skvělý zážitek z jízdy po silnici a zároveň dobré vlastnosti pro občasný výlet mimo asfalt. Motocykl je také vybaven nově navrženým podvozkem, doplněným o světoznámé brzdy Brembo se systémem ABS. Sedlo modelu Nomad představuje panely z Alcantary s kontrastním prošíváním. Vepředu najdete 18” drátěné kolo s brzdami Brembo, ABS, tlumiči Roadholder, pneumatikami Avon Trekrider a blatník z leštěného hliníku. Robusní, praktický styl s hladkou línií od sedla přes nádrž, pro pohodlí a kontrolu na silnici i mimo ní. Nádherný styl společně s praktickou výbavou dělá z Nomada účelný stroj.



Model Ranger byl navržen, vyvinut a vyroben v továrně Nortonu v Donington Hall. Představuje řadový dvouválec o objemu 650ccm s úhlem zapalování po 270° a řetězem ovládaný dvou ventilový rozvod s výkonem 84 koní. Díky sedlu ve výšce 867 mm nad zemí a 19” přednímu kolu se Ranger může pochlubit skvělým výkonem mimo silnici, kombinovanou s účelnou jízdou na ní. Motocykl je také vybaven nově navrženým podvozkem, doplněným o světoznámé brzdy Brembo se systémem ABS. Robusní styl s ochrannou mřížkou světla a řidítky zpevněné hrazdou vytváří stylový a odolný stroj. Vepředu najdete 19” drátěné kolo s brzdami Brembo, ABS, tlumiči Roadholder, pneumatikami Avon Trekrider. Pevné ozubené stupačky s ochranným krytem motoru, chránící krásný 650 motor. Kryt výfuku z leštěného hliníku společně se sedlem s panely z Alacantry s kontrastním prošíváním a vyšitým logem Norton.



bottom of page